Proffsfoto

Proffsfoto

Du fotograferar säkert själv och jag tvivlar inte på att du ibland tar riktigt vackra bilder. Ju mer vi övar, desto bättre blir vi – det säger lagen. Det är ändå enorm skillnad på en amatörbild och en bild tagen av en proffsfotograf – särskilt en som arbetat länge och gått den gamla skolan och fortfarande brinner för sin konst.

Du som vet värdet av en bra bild tycker att det är viktigt att en erfaren fotograf får uppdraget att föreviga de allra viktigaste ögonblicken. En riktig fotograf har koll på allt från ljus till proportioner – och givetvis hur man fångar människor i sina vackraste tillstånd. Kroppsvinklar, kläder, frisyrer, smycken etc. ska harmoniera och den omgivande miljön ska förstärka känslan i bilden.

Slutresultatet är vad som räknas

Ibland får man till bild efter bild utan direkt ansträngning, andra gånger får man slita hårt. En hängiven fotograf bryr sig inte om hur det går till, utan bara om att slutresultatet blir fantastiskt.

Välj fotograf med omsorg

En duktig fotograf kan ta fina bilder med vilken kamera som helst, men för att få fram riktigt unika fotografier relativt snabbt brukar fotografen vilja ha sin egen utrustning. Kvaliteten blir ju bättre ju bättre prylar man har, även om själva bilden och ljussättningen är densamma.

De flesta proffsfotografer har en egen stil i sitt fotograferande, som alla konstnärer, så det är viktigt att kolla in lite av vad den fotograf man väljer har gjort förr, innan man väljer. Olika fotografer kan ha väldigt olika stil, men ändå vara jämbördiga i kvalitet. Ett litet urval av mina alster finns att se på fotograf-norden.com.

Kontakta mig

Jag arbetar i min stora, välutrustade fotostudio i Lund, men också ute på plats där det händer när så behövs. Varmt välkommen med din förfrågan, jag ser fram emot mötet med dig!


(Lämna tom)
Emma Appelgren, företagsfotograf

Besök gärna vår Facebook!